Jen's roasted crispy chickpeas
1 540 ML/19 FL OZ CAN OF CHICKPEAS
1 TBSP SMOKEHOUSE SPICE
1 ½ TSP MAPLE SYRUP
2 TBSP OLIVE OIL
1 TSP SALT (OR TO TASTE)
Preheat the oven to 425ºF (220ºC). Drain the chickpeas well, and pat dry. In a bowl, combine all the ingredients and toss until well coated. On a large baking sheet lined with parchment paper, spread out the chickpeas in a single layer. Bake for 20 minutes, remove and stir the chickpeas, and then return to the oven for another 15 minutes. At this stage, the chickpeas will have a crispy outer layer, but are still soft on the inside (how I like them!).You can continue to bake for another 15-25 minutes, until they are crispy and crunchy all the way through.
There are so many uses for these — enjoy as is as a snack, tossed on salads for extra crunch, eat with brown rice with a side salad for a complete lunch or dinner, add as a topping in a squash or carrot soup, or in a taco with creamy guacamole, suhtain!
Produit en vedette
robuste ◦ addictif ◦ équilibré
Ce mélange est très spécial dans nos cœurs. Nous cultivons, séchons et broyons 4 variétés différentes de piments chaque été pour préparer ce mélange ! Il a beaucoup d'umami. Il frappe toutes les notes et donne un vrai coup de fouet, mais n'est pas trop puissant dans aucune dimension. Avec autant de composants, aucune épice ou saveur ne domine l'autre. C'est un clin d'œil à la cuisine du fumoir du sud, alors considérez cela comme votre inspiration.
À essayer absolument : mélangez généreusement quelques crevettes avec cette épice et faites-les revenir à la poêle avec du beurre ou de l'huile neutre à feu moyen-élevé.
Ingrédients : Piments moulus, paprika, poudre d'ail, poudre d'oignon, origan, thym, poivre noir, MSG.